Rocznik: 2007 Pomógł: 12 razy Dołączył: 08 Kwi 2015 Posty: 393 Skąd: z miasta
Wysłany: 2015-08-27, 23:11 Peugeot 207GTI/RC by damianz
Peugeot 207GTI 2007rok, czerwony i zadbany . Oczywi?cie bezwypadkowy co dla mnie jest i by?o najwa?niejsze. Du?o nie b?d? pisa? tylko poka?e wam fotki, co chwil? b?dzie jaki? "update" Auto jak na razie to wielki projekt wi?c jak kupi? wi?cej naklejek GTI i Pioneer na szyb? to poka?e wi?cej
Co do samego silnika to nie mam ?adnych zastrze?e?, silnik jest moim zdaniem dobry. Wiadomo s? jakie? wady w autach z pocz?tku lat produkcji no, ale nic w tym dziwnego. Je?dzi i brzmi dobrze.
Ten Pug jest robiony na codzienn? jazd? jak i tor, wi?c b?dzie troch? 'Go Faster' modów Na codzie? je?dz? innymi autami i mo?ecie mnie dorwa? te? na bmw-klub.
Wyposa?enie:
Jakie? tam tempomaty, klimatroniki, czujniki i inne bzdety. Brak JBL co mi brakuje.
Tyle pitolenia a czas leci ... a auto ch?odnie
Po kolei:
Wpad?o nowe ko?o bo stare by?y brzydkie jak dla mnie i zniszczone. Wpad?y ko?a z innego Peugeot, 205/40/17 + dystans na ty? 5mm + 4x Yokohama Parda spec 2. Ko?a bez czujników ci?nienia. Nie jest to ko?o które chce, ale na razie da rad?. Kiedy? wpadnie O.Z i inny profil.
Potem serwis doda? nowe gad?ety + nowy ca?y ?a?cuch:
Przygotowany blok pod monta?:
Nowe uszczelki do turbo + wszytkie miedziane s? nowe:
P?k? kolektor wydechowy, wi?c kupi?em nowy, ale jak na razie jest stary i dzia?a bdb:
BOV, który zast?pi? orginalnym Forge jak kupi?:
Tak by? nie mo?e !! :
Ju? lepiej:
Ma?y dodatek na koniec:
Nowe dolne ko?o + ?ruba:
Stare ko?o czeka?o na urwanie si?:
Naklejki out:
Ko?o + ?ruba:
Niech ko?o dobrze dzia?a, wi?c nowy czujnik kupiony tym razem w serwisie BMW:
Nowy aku:
Malowanko (3 warstwy podk?adu + 3 warstwy farby):
Tak to mniej/wi?cej wygl?da (nie sko?czone)
Stereo na przód:
Nowe zegary, ale jednak stare zosta?y
Kodowanko:
Wa?ki s? ustawione idealnie na 0 stopni, w silniku zero b?edów, czujniki kó? wy??czone, wymieniony czujnik ABS, nowe ?wiece i filtry za?o?one, ca?a istalacja pod mask? zrobiona prawie od nowa, nowe os?ony przewodów itp. (wyglada jak wczoraj zrobione), p?yn w uk?adzie wymieniony, olej zalany teraz to 5w40, nowe os?ony termiczne, uszczelka pod pokryw? i pewnie co? co jeszcze zapomia?em.
Wkrótce nowe foty (mam jeszcze sporo), na razie to tylko wst?p do gry .
?eby nie by?o tak kolorowo to pompa pada
_________________ 207GTI - 175THP do napraw
1.9TDI - do jazdy
Kolor: SHARK GREY
Rocznik: 2007 Pomógł: 38 razy Dołączył: 08 Maj 2015 Posty: 1188 Skąd: Warszawa / Ossów
Wysłany: 2015-08-28, 09:33
Wow damianz, gratuluje fajnej furki i szczerze zazdroszcz? umiej?tno?ci. Te? chcia?bym potrafi? samemu rozebra? swój silnik, wyczy?ci? go porz?dnie i z?o?y? na tip top a tak to pewnie trzeba b?dzie odda? do fachowca ?eby potem mie? spokój.
Oby Ci dobrze s?u?y?
Wysłany: 2015-08-28, 15:44
Dystans mam na tyle bo ma?o brakuje aby obciera?o o nadkole. Tym bardziej, ?e wpadn? H&R spr??yny i by?o by jeszcze bli?ej. Dodam, ?e wtryski wpad?y do myjki ultradzwi?kowej i wysz?y jak nowe.
Dodatkowo dolne wzmocnienie ?apy od Powerflex, ale ?apa jednak b?dzie nowa + powerflex. Jak na razie jest stara ?apa + powerflex i powiem, ?e dzia?a:
Nowe ??czniki bo niechce mi si? starych odkr?ca?:
Wszytkie 4x zaciski pomalowane:
Czujnik wa?u i wa?ka nowy:
Zamiast "175THP":
Wkrótce zaleje go tym czym?:
Dodatkowo chc? wszystkie nadkola i pod autem anty-korozyjnie tym hammerite zrobi?.
Te nowe os?ony + podk?adki:
[ Dodano: 2015-09-02, 21:35 ]
Dobra, przysz?y spr??yny wi?c zamontowa?em ty? (30min.), przód troch? d?u?ej bo robi? pó?osie + jeszcze oba ?ó?yska górne polecia?y (prawie), wi?c nie ma lepszej okazji do wymiany i jedna strona ju? gotowa. Druga jutro bo nie mam ?o?yska. Kupi?em tylko jedno SKF-u :undecided: P?ukanka + filtr + olej + ceratec zalany, zobaczymy jak to dzia?a. Auto na H&R stoi tak samo, zero milimetrów w dó?. Ty? zrobi? si? bardzo sztywny i jazda na 3 ko?ach gwarantowana. ;D
Przed:
Spr??yny:
Ty?:
1.9TDI - do jazdy
no autko dopieszczone chocia? faktycznie narazie niewiele si? ró?ni po zmianie spr??yn ale mnie interesuje ten liqui moly ceratec co on daje, damianz mo?e podzielisz si? odczuciami po u?yciu tego specyfiku
Rocznik: 2007 Pomógł: 38 razy Dołączył: 08 Maj 2015 Posty: 1188 Skąd: Warszawa / Ossów
Wysłany: 2015-09-07, 11:12
zajacmp3, nie jestem cyniczny tylko tak jak pisze pepus nie wida? jakiejkolwiek ró?nicy... W swoim po?cie damian wrzuci? zdj?cie ?o?yska i zdj?cia z opisem przed vs po to za?artowa?em tak jak powy?ej.
Wi?cej luzu, b?dziesz zdrowszy i szcz??liwszy
Wysłany: 2015-09-17, 20:32
Montowa? kto? doln? rozpórk?, chodzi mi o dystans do pod?o?a po monta?u Wiecie mo?e czy gumy stabilizatora pasuj? od Peugeot 206 ?
Z ostatnich modów to nowa ?apa silnika dolna, ca?e wn?trze wyprane i zabezpieczone plastiki, skóra i alkantara. Czekam na nowy kluczyk bo stary si? rozpad? + wlecia?a nowa piasta i os?ona gumy. Wkrótce zdj?cia.
Pompa paliwa ju? pad?a na tyle, ?e auto mo?e za 5 razem dopiero zapali i zaraz zga?nie. Szukam nowej. Co dziwne brak b??dów.
1.9TDI - do jazdy
Wysłany: 2015-09-18, 08:22
damianz napisał/a:
Co dziwne brak b??dów
A masz ju? Lexie? Czym sprawdza?e?? PP czy Torque lub co? w tym stylu? Mi ostatnio Torque pokaza? 0 b??dów a okaza?o si?, ?e jest b??d pompy wody do studzenia turbo...
damianz napisał/a:
Montowa? kto? doln? rozpórk?
Jeszcze Ci nie wystarczaj?co sztywno? Za mn? chodzi górna rozpórka, o dolnej nie my?la?em wi?c niestety nie pomog?