Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Jak skasowac licznik przeglądów
Przesunięty przez: bart555
2010-08-08, 18:55
Jak skasowac licznik przeglądów
Autor Wiadomość
ShowMen 
Pomogłem wciśnij ...



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 518
Skąd: Barlinek
Wysłany: 2010-07-08, 15:47   

A coś więcej? Bo chodzi mi czy da rade ustawić za pomocą tych przycisków na desce rozdzielczej? Podejrzewam, że chodzi Ci, że da rade po podłączeniu do kompa w ASO. Jesteś na 100% Oja pewien, że mogą w ASO przestawić mi na stałe za tyle kilometrów ile ja sobie zażycze.
_________________
Peugeot 207 1,6 l HDi 16V 116 KM 270 Nm
OzNaCzEnIe SiLnIkA: DV6ATED4
TyP SiLnIkA: 9HX
TyP NaDwOzIa: 5 - drzwiowy hatchback
SkRzYnIa BiEgÓw: 5 - biegowa manualna
WeRsJa WyPoSaŻeNiOwA: SPORTY + DODATKI
KoLoR MeTaLiZoWaNy: Czarny Obsidien
RoK PrOdUkCjI: 2oo7
 
 
 
Wieslaws 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 1064
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-08, 16:41   

ShowMen napisał/a:
Czy da rade ustawić licznik przeglądu co 10 tys. kilometrów, a nie jak dotychczas w dieslu co 20 tys.?


A po co?
_________________
207 SPEED 1,6 HDI 110 KM FAP 3d żywe srebro
 
 
ShowMen 
Pomogłem wciśnij ...



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 518
Skąd: Barlinek
Wysłany: 2010-07-08, 16:52   

Bo teraz będe robił mniej kilometrów i np. te powiedzmy 20 tys. km pokonam w 3 lata. A tak bym sobie ustawił żeby mi odliczał 10 tys. i bym wiedział kiedy olej wymienić?
_________________
Peugeot 207 1,6 l HDi 16V 116 KM 270 Nm
OzNaCzEnIe SiLnIkA: DV6ATED4
TyP SiLnIkA: 9HX
TyP NaDwOzIa: 5 - drzwiowy hatchback
SkRzYnIa BiEgÓw: 5 - biegowa manualna
WeRsJa WyPoSaŻeNiOwA: SPORTY + DODATKI
KoLoR MeTaLiZoWaNy: Czarny Obsidien
RoK PrOdUkCjI: 2oo7
 
 
 
oja 


Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2007
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 250
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-08, 18:06   

dowolną wartość to nie jestem pewien ale wielokrotność 5000 to bez kłopotu

ale nie przyciskami tylko komputerem
 
 
Wieslaws 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 1064
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-10, 07:48   

ShowMen napisał/a:
Bo teraz będe robił mniej kilometrów i np. te powiedzmy 20 tys. km pokonam w 3 lata. A tak bym sobie ustawił żeby mi odliczał 10 tys. i bym wiedział kiedy olej wymienić?


Jak nie robi się kilometrów, to olej należy wymieniać co rok, bez względu na przebieg, czyli nawet po 100 km.
_________________
207 SPEED 1,6 HDI 110 KM FAP 3d żywe srebro
 
 
mrrising 
mrrising


Kolor: BIAłY BANQUISE
Rocznik: 2010
Dołączył: 21 Sty 2018
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-22, 13:41   

Wieslaws napisał/a:
ShowMen napisał/a:
Czy da rade ustawić licznik przeglądu co 10 tys. kilometrów, a nie jak dotychczas w dieslu co 20 tys.?


A po co?


Podłączam się do pytania - czy da się samemu bez podpięcia komputera ustawić 10tys zamiast 20tys? Jestem tym bardzo zainteresowany gdyż....
założyłem gaz i przeglądy gwarancyjne mam co 10tys km właśnie i to by idealnie przypominało że muszę pojechać na przegląd. Bo jak się znam to zapomnę i mi gwarancja przepadnie.

A więc...?
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 425
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2018-03-22, 14:11   

Jedyna opcja to ustawić dystans na komputerze pokładowym (środkowym) na 9999 km i się tego trzymać. Bo na tym wyświetlaczu przy zegarach to jedynie Lexia/Diagbox (sam zmieniałem sobie to dokładnie wczoraj).

Ale odnośnie gazu to jeżeli osoba zakładająca ustawiła Ci przypomnienie (a raczej tak zrobiła tym bardziej na gwarancji) to jeżeli wskoczą Ci kilometry/czas do przeglądu to przed odpaleniem będzie pikać buzzer od instalacji. I tak do czasu aż nie pojedziesz na przegląd i gazownik tego nie zresetuje.
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
mrrising 
mrrising


Kolor: BIAłY BANQUISE
Rocznik: 2010
Dołączył: 21 Sty 2018
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-22, 14:34   

SauronS napisał/a:
Jedyna opcja to ustawić dystans na komputerze pokładowym


Ja wiem że to prawie niemożliwe w aucie 8-letnim, ale uwierz, nie mam komputera. Sam nie chciałem wierzyć i prawie dostałem odcisków palca od wciskania prawej manetki, ale NIE MA.
Przedziwne, bo w 15-letnim clio które sprzedałem był komputer, więc nawet nie sprawdzałem tego w peugeocie przed kupnem :)
 
 
Whitedany 
Dla innych



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2008
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 04 Lut 2012
Posty: 2065
Skąd: Tu i tam
Wysłany: 2018-03-22, 17:13   

Są i takie wersje ;) Zostaje ci jedynie podjechać do kogoś kto ma Lexie/PP i za przysłowiowe piwo zmienić dystans na 10k km. Inaczej się nie da. Chyba że samemu patrzeć ile zostało przy odpalaniu silnika.
_________________
W uszach wiatr, w oczach łzy, na liczniku dwadzieścia trzy
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 425
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2018-03-23, 11:37   

mrrising napisał/a:
SauronS napisał/a:
Jedyna opcja to ustawić dystans na komputerze pokładowym


Ja wiem że to prawie niemożliwe w aucie 8-letnim, ale uwierz, nie mam komputera. Sam nie chciałem wierzyć i prawie dostałem odcisków palca od wciskania prawej manetki, ale NIE MA.
Przedziwne, bo w 15-letnim clio które sprzedałem był komputer, więc nawet nie sprawdzałem tego w peugeocie przed kupnem :)


Jak możesz to wrzuć fotkę Twojego wyświetlacza, który powinien być od komputera :D Tak z czystej ciekawości :D
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
mrrising 
mrrising


Kolor: BIAłY BANQUISE
Rocznik: 2010
Dołączył: 21 Sty 2018
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-26, 11:11   

Tego przy zegarach czy tego nad konsolą środkową?
I technicznie jak to zrobić żeby tu zdjęcie wrzucić...?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 811
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-03-26, 17:59   

mrrising napisał/a:
Tego przy zegarach czy tego nad konsolą środkową?
I technicznie jak to zrobić żeby tu zdjęcie wrzucić...?


Tego nad konsolą środkową. Zdjęcie umieść na serwerze, np fotosik i wklejasz link do niego.

Zostanie i tak zmiana przez podpięcie komputera. Z tego co pamiętam, inaczej się nie da. Ja u siebie zmieniłem z 20 tys na 15 tys. Możesz wtedy ustalić dowolny dystans.
 
 
mrrising 
mrrising


Kolor: BIAłY BANQUISE
Rocznik: 2010
Dołączył: 21 Sty 2018
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-26, 21:39   

Marcin_1998 napisał/a:
mrrising napisał/a:
Tego przy zegarach czy tego nad konsolą środkową?
I technicznie jak to zrobić żeby tu zdjęcie wrzucić...?


Tego nad konsolą środkową. Zdjęcie umieść na serwerze, np fotosik i wklejasz link do niego.

Zostanie i tak zmiana przez podpięcie komputera. Z tego co pamiętam, inaczej się nie da. Ja u siebie zmieniłem z 20 tys na 15 tys. Możesz wtedy ustalić dowolny dystans.


https://www.fotosik.pl/zd...nvac00nRt85ft7M

done
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 425
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2018-03-26, 22:34   

Aaa to zwykły typ B... powinieneś mieć tam taką opcję jak na początku tego filmiku (taki znacznik z autem i >>) i to powinieneś móc zresetować (przytrzymując przycisk na manetce) do 0000 km. czyli jak Ci nabije 9999 km to prawie będzie te 10 tys do przeglądu.

Ogólnie ten typ b możesz bez problemu i bez podłączania do komputera zmienić na wyświetlacz typu C czyli taki

_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
mrrising 
mrrising


Kolor: BIAłY BANQUISE
Rocznik: 2010
Dołączył: 21 Sty 2018
Posty: 21
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-26, 22:50   

SauronS napisał/a:
przytrzymując przycisk na manetce


W tym rzecz, pisałem o tym wyżej - nie ma przycisku na manetce. Nie ma tzw "komputera", no wiadomo że ogólnie jakiś jest bo musi być, ale nie da się sprawdzić ilości km do tankowania, spalania chwilowego i średniego itp. Naprawdę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Jak skasowac licznik przeglądów

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl