Wysłany: 2013-12-29, 17:56 Peugeot 207 2010 Abs problem z hamulcami lub pompa
przy ostrym hamowaniu jest tylko pisk opon.Hamulec nie odpusci,mimo noge zdejme z pedalu az auto calkowicie sie zatrzyma.ABS nieodczuwalny.Najgorzej hamowac przy sliskiej nawierzchni.Nawet lekkie nacisniecie pedalu,kola sie blokuja nie mozna odpuscic hamulca.Przy normalnym hamowaniu hamulce zachowuja sie bez zarzutu-problem przy ostrym.Kupilem naprawiony po stluczce.Uderzony byl od strony pompy,niewiem co bylo robione.Czyzby zamienione byly przewody?.Aparatura komputerowa nie pokazuje zadnego bledu.Jeden muwi ze pompa drugi ze cos zkomputerem.Moze ktos kto sie na tym zna mi pomoze za co z gory dziekuje.--Marian
na początek poleciłbym skanowanie tej części elektroniki programem Peugeot Planet, on odnajdzie ew. awarię elementów ABS. jeśli kupiony po stłuczce z niepwenego źródła, to pompa mogła być jakoś uszkodzona i naprawiona po kowalsku...
_________________ Oprawa Imprez Muzycznych - Poznań i okolice - Patryk Nyckowski - tel. 607738886 - własne nagłośnienie i efekty - najtańszy w Polsce
Rocznik: 2006
Wysłany: 2016-11-28, 18:20
Witam. U mnie jest to samo, ostre hamowanie i hamuje do zera. Chociaż wcześniej na suchym jak tam zrobiłem i szybko nacisnąłem pedał gazu to hamulec odpuszczał i jechałem dalej - myślałem że tak działa wspomaganie awaryjnego hamowania.
Dodam ze lewe koło blokuje się jakby nie miało ABS. Moje auto miało przygodę parkingową ale z prawej strony (zmieniana lampa, zderzak i halogen).
Witam. nie chce zakładać nowego tematu ,ponieważ mam ten sam problem co kolega marian51 Kupiłem peugeota 207 rok produkcji 2010 1,4 V8 ,kontrolka ABS gaśnie ,niby wszystko ok ,ale brak zadziałania ABS. żaden komunikat się nie wyświetla. Jestem początkujący więc mam pytanie gdzie w mojej wersji powinna być pompa ABS.
Znalazłem w internecie ,że nad lewym nadkolem za lampą ,ale nie jestem pewny.