Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Jaka bateria oraz jak ją wymienić w pilocie scyzoryku
Jaka bateria oraz jak ją wymienić w pilocie scyzoryku
Autor Wiadomość
S-ky 


Kolor: SZARY FER
Rocznik: 2007
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Paź 2012
Posty: 259
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2012-12-12, 22:13   Jaka bateria oraz jak ją wymienić w pilocie scyzoryku

Witam!
Jak w temacie, jak rozebrać scyzoryka oraz jaką baterie zakupić(oznaczenie) ?
Jeśli było to bardzo przepraszam ale wszystko co znalazłem dotyczyło zwykłeg klucza)
Pozdrawiam,
Damian!
 
 
kamil_nh 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2008
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 182
Skąd: Kr
Wysłany: 2012-12-12, 22:27   

 
 
dziadek 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2008
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 75
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-13, 19:44   

Słuchajcie mam mały problem po wymianie baterii, a mianowicie nie działa mi centralny zamek, robię teoretycznie wszystko tak jak w instrukcji tj.
Reinicjalizacja
Wyłączyć zapłon.
Ustawić klucz w położeniu 2 (Zapłon)
.
Jednocześnie, nacisnąć zamkniętą
kłódkę i przytrzymać przez kilka sekund.
Wyłączyć zapłon i wyjąć klucz ze
stacyjki.
Pilot zdalnego sterowania jest ponownie
całkowicie sprawny.

Albo cos robie nie tak, albo kupilem rozladowana baterie. Mial ktos podobny problem?
_________________
206, 207, 308
 
 
 
kamil_nh 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2008
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 21 Lip 2012
Posty: 182
Skąd: Kr
Wysłany: 2012-12-13, 19:46   

jesli posiadasz multimetr to sprawdz baterie
 
 
dziadek 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2008
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 75
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-13, 19:57   

Sprawdziłem właśnie tę baterię, jest ok. Co ciekawe zniknął też komunikat o słabej baterii. Myślę, że coś robię źle z reinicjalizacją.

Doczytałem się opcją "szukaj", że drzwi mają się zamknąć. Ile mam trzymać zamkniętą kłódkę, trzymam tak z 10 sekund i nic.
_________________
206, 207, 308
 
 
 
dzollo2 


Rocznik: 2006
Dołączył: 14 Gru 2012
Posty: 10
Skąd: abc
Wysłany: 2012-12-14, 18:52   

Sprawdż połączenie baterii z płytką może nie styka ja też tak miałem po wymianie baterii nie dało się zaprogramować.
 
 
dziadek 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2008
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 75
Skąd: Wawa
  Wysłany: 2012-12-20, 14:41   

Sprawdziłem ze dwa razy Ok

Po nowym roku będę musiał się wybrać do serwisu. :-(
:cry:
_________________
206, 207, 308
 
 
 
DawidG 



Kolor: NIEBIESKI NEYSHA
Rocznik: 2007
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 48
Skąd: Londyn
Wysłany: 2012-12-20, 15:44   

mnie tez czeka wymiana baterii gdyz mam taki komunikat na ekranie. CR1620 3v jezeli sie nie myle. zobaczymy jak mi pojdzie
 
 
Bonzo 


Rocznik: 2008
Dołączył: 24 Mar 2012
Posty: 43
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-12-21, 00:19   

dziadek napisał/a:
Po nowym roku będę musiał się wybrać do serwisu. :-(

A sprawdź czy da się otworzyć z tego pilota jak zamkniesz kluczem lub drugim pilotem.
 
 
dziadek 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2008
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 75
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-21, 09:04   

Nie reaguje, nie mam drugiego pilota (niestety). Wyczytałem na naszym forum i wygląda na to, że wizyta mnie nie ominie. Czasami ponoć zdaża się i niestety dopiero podpięcie pod kompa i zsynchronizowanie czy coś tam pomoże. Klucz działa (auto odpala, drzwi otwieram bez pilota i światełka migają), komunikat o słabej baterii zniknął, tak samo jak komunikacja z pilotem :evil: .
_________________
206, 207, 308
 
 
 
Bonzo 


Rocznik: 2008
Dołączył: 24 Mar 2012
Posty: 43
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-12-21, 14:58   

Spróbuj docisnąć mocno palcami te dwie części obudowy pilota i jednocześnie spróbuj zamknąć lub otworzyć.
Kiedyś miałem taką sytuację że działał tylko po ściśnięciu potem wogóle był sprawdzony na czytniku sygnału w serwisie i zero nic a potem zaczął znowu działać.
 
 
dziadek 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2008
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 75
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-24, 10:19   

Ok sprawdzę, ale kurde kilka razy już go składałem, nawet blaszki poprawiałem. Sprawdzę jeszcze raz jak nie to się poddaję i na nowy rok dam serwisowi zarobić.
_________________
206, 207, 308
 
 
 
Bonzo 


Rocznik: 2008
Dołączył: 24 Mar 2012
Posty: 43
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-12-24, 13:49   

dziadek napisał/a:
nawet blaszki poprawiałem

Też poprawiałem i bez różnicy,
dziadek napisał/a:
na nowy rok dam serwisowi zarobić

Oni nic ci z tym nie zrobią mogą jedynie sprawdzić czy wysyła sygnał i zamówić nowy, ewentualnie możesz dać jakiemuś elektronikowi żeby go przelutował.
 
 
dziadek 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2008
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 75
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-27, 11:05   

A wiesz może co przelutować? W środku wyglądą na ok. Płytka jest 2 stronna i za dużo lutowania to tu nie ma. Cewka też wygląda na ok. Posprawdzam, ale w/g mnie to coś głębiej siedzi.
_________________
206, 207, 308
 
 
 
konjoch 
drajwer



Kolor: SZARY THORIUM
Rocznik: 2010
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 18 Kwi 2012
Posty: 1303
Skąd: Mińsk Maz.
Wysłany: 2012-12-27, 11:36   

dziadek, sposób wydaje się okropny, ale ja kiedyś naprawiłem moją kartę graficzną wkładając ją do piekarnika z teromoobiegiem w 150*C na 15min. Wszystkie tzw. zimne luty zniknęły i "grafika" hula mi do dzisiaj :D
WAŻNE: do pieca wkładamy samą gołą płytkę czyli bez plastikowej obudowy itd...

Jeśli wszystko zawiedzie warto spróbować!
_________________
"Jeżeli wydaje ci się, że wszystko jest w porządku – na pewno coś przeoczyłeś."
A. Murphy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Jaka bateria oraz jak ją wymienić w pilocie scyzoryku

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: 206club.net