Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Diagbox 7.57 AUX/światła
Diagbox 7.57 AUX/światła
Autor Wiadomość
michalmick 



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2009
Dołączył: 15 Wrz 2016
Posty: 56
Skąd: Lublin
Wysłany: 2016-11-27, 23:27   Diagbox 7.57 AUX/światła

Witam. Wiem, ze temat walkowany 100 razy i wiem, ze szlak Was trafia jak ludzie pisza na forum tylko w celu rozwiazania problemu. Wiem o tym wszystkim ale nie mam sie do kogo zwrocic. Mianowicie niedawno kupilem kabel na allegro (ta slabsza wersja). Caly dzien meczylem sie z intalacja oprogramowania diagbox. Na moim netbooku szlo to opornie. Po aktualizacji bodajze do 7.6X program przestal sie wlaczac. Zainstalowalem na nowo i teraz mam 7.57. Podpialem pod 207, odpalilem Planeta ale za cholere nie moge znalezc opcji aktywacji AUX i dezaktywacji swiatel skandynawskich. Cos namotalem i teraz na kazdej opcji podswietla sie deska rozdzielcza. Wczesniej na 0 byly same swiatla mijania bez podswietlania deski. Chcialbym zeby na 0 nie bylo NIC bo zycze sobie recznie wlaczac swiatla. Da rade to uczynic?

Co do samego AUX. Kupilem taki kabel:




Czytalem na forum, ze trzeba sie nim wpiac w to miejsce oznaczone na zdjeciu czeronymi kreskami. Tutaj pojawia sie pytanie. Te fabryczne przewody to od czego sa? Wypinajac je nie zauwazylem zadnej roznicy w dzialaniu radia. Czy to kable od manetki?



Na poczatku myslalem, ze wystarczy wpiac sie w to wolne gniazdo obok ale to jest chyba zmieniarka. Przynajmniej tak wyczytalem na forumku. W PP widzialem opcje aktywacji zmieniarki.



Pytania najwazniejsze sa wiec takie:

1. Ktora opcja w PP odpowiada za AUX i mozliwosc wlaczania recznego swiatel?
2. W radiu wpinac sie tak jak na tym duzym obrazku?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 862
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2016-11-27, 23:34   

Ad1)
PP2000 -> Konfiguracja i obsługa kalkulatora -> Test każdego kalkulatora -> Inteligentny moduł sterujący BSI -> Telekodowanie -> Opcje klient -> i tam szukasz :mrgreen:

Ad2) nie pamiętam dokładnie rozkładu pinów , ale to to gniazdo
 
 
michalmick 



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2009
Dołączył: 15 Wrz 2016
Posty: 56
Skąd: Lublin
Wysłany: 2016-11-28, 20:36   

Marcin_1998 napisał/a:
Ad1)
PP2000 -> Konfiguracja i obsługa kalkulatora -> Test każdego kalkulatora -> Inteligentny moduł sterujący BSI -> Telekodowanie -> Opcje klient -> i tam szukasz :mrgreen:

Ad2) nie pamiętam dokładnie rozkładu pinów , ale to to gniazdo


Może mam jakąś dziwną wersję ale nie ma. Szukałem godzine, nagrałem nawet filmik. Udało się diagboxem.
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 862
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2016-11-28, 20:56   

W PP2000 czasem opis jest taki, jakby to z francuskiego na polski tłumaczył chinczyk ;)
 
 
andrzej1981 


Kolor: CZERWONY ERYTHREE
Rocznik: 2008
Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 29
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-03-02, 10:40   

Podłączam się pod wątek, mam tak samo jak w wątku (jak na zdjęciu). Kupiłem kabel AUX, mam w tym miejscu wpięta wiązkę, diagbox mi mówi ze to od zestawu głośnomówiącego, także wolałbym tego nie odpinać, pytanie czy jest jakas możliwość posiadania tego i tego. Żeby nie wypinać zestawu głośnomówiącego kosztem aux ?

[ Dodano: 2018-03-02, 12:01 ]
Dodam ze obok jest jakieś wejście ale nie jestem pewien czy mogę tam próbować wpiąć AUX ?
https://drive.google.com/open?id=1m6cycJoYCblnjw-Yomc-oPEKBuufG_hH
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 862
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-03-02, 12:42   

andrzej1981 napisał/a:
Podłączam się pod wątek, mam tak samo jak w wątku (jak na zdjęciu). Kupiłem kabel AUX, mam w tym miejscu wpięta wiązkę, diagbox mi mówi ze to od zestawu głośnomówiącego, także wolałbym tego nie odpinać, pytanie czy jest jakas możliwość posiadania tego i tego. Żeby nie wypinać zestawu głośnomówiącego kosztem aux ?

[ Dodano: 2018-03-02, 12:01 ]
Dodam ze obok jest jakieś wejście ale nie jestem pewien czy mogę tam próbować wpiąć AUX ?
https://drive.google.com/open?id=1m6cycJoYCblnjw-Yomc-oPEKBuufG_hH


Możesz, tylko nie pamiętam, czy nie musisz pozamieniać pinów we wtyczce.

W tym wątku masz to opisane. Miłej zabawy.
 
 
andrzej1981 


Kolor: CZERWONY ERYTHREE
Rocznik: 2008
Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 29
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-03-02, 13:33   

To drugie wejscie to zmieniarka i chyba na wyjście niż wejście aux - tak zrozumiałem przynajmniej na forum. Nie wyczytałem żeby ktoś się próbował wpinać w to wejście (Typ C), wszyscy w typ B, bo chcą mieć tryb głośnomówiący, ktoś się z tym problemem uporał ?
 
 
pepus93 
be happy!



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 3751
Skąd: Żory
Wysłany: 2018-03-03, 11:21   

W RD4 jest AUX1 i AUX2.
Wpinacie się pod który chcecie.
_________________
Forumowiczu! :wazuuup:
Oznacz się na mapce http://www.peugeot207club...p?p=78852#78852
 
 
andrzej1981 


Kolor: CZERWONY ERYTHREE
Rocznik: 2008
Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 29
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-03-04, 20:01   

Jest ale w tym samym gnieździe B, także zwykłym kablem z wtyczka tego nie załatwimy gdy mamy już tam wpięta inna wtyczkę (od zestawu głośnomówiącego). Będę miał więcej czasu i zrobi się cieplej to się pobawię zapewne trzeba przerobić obecna lub je jakoś połączyć.
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 862
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-03-05, 07:42   

Musi się dać, bo są auta z gniazdem AUX i zestawem głośnomówiącym. Kiedyś nad tym siedziałem, bo tak jest u mnie po dołożeniu, ale mam USB i streaming, więc miałem to zrobić tylko po to, aby wszystko było jak fabryka i jakoś natchnienie mnie opuściło. :D Jak się zrobi ciepło, to spróbuję skończyć.
 
 
andrzej1981 


Kolor: CZERWONY ERYTHREE
Rocznik: 2008
Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 29
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-03-11, 15:36   

Znalazłem schemat w internecie no i myślałem ze już pójdzie po łatwiźnie przerobię wtyczkę pod aux 2 przy tym nie popsuje zestawu głośnomówiącego który już mam dzialajacy a tu jednak mam aux1 aux2 zajęte ... chmm nie mam pojęcia czy te 6 pinow jest zajęte przez zestaw głośnomówiący czy inaczej.
Z tego co czytam w internecie to pod jeden aux wpinamy zestaw a drugi mamy wolny na jack-a. Zalaczam zdjęcia schematu + mojej wtyczki, co poradzicie w tym przypadku. Jak zidentyfikować który aux jest odpowiedzialny za zestaw a ten inny czym jest zajęty ?

Wszystko ładnie widać na zdjęciach:
https://drive.google.com/open?id=1-0-s6s6tdyNjiIVPTgEvQ4O3RZMHGCcu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Diagbox 7.57 AUX/światła

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl