Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposażenie » Montaż modułu głośnomówiącego Nomade V2 Bluetooth FOTOSTORY
Montaż modułu głośnomówiącego Nomade V2 Bluetooth FOTOSTORY

Jak oceniasz fotostory
Bardzo dobre
100%
 100%  [ 21 ]
Średnie
0%
 0%  [ 0 ]
Słabe
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
pepus93 
be happy!



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 3752
Skąd: Żory
Wysłany: 2018-02-10, 18:13   

Ej majstry
Próbował ktoś
https://www.aliexpress.co...iceBeautifyAB=0

albo
https://www.aliexpress.co...iceBeautifyAB=0
_________________
Forumowiczu! :wazuuup:
Oznacz się na mapce http://www.peugeot207club...p?p=78852#78852
 
 
Whitedany 
Dla innych



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2008
Pomógł: 71 razy
Dołączył: 04 Lut 2012
Posty: 2234
Skąd: Tu i tam
Wysłany: 2018-02-10, 18:34   

Oryginalny Chińczyk? Wolę używkę z rozbitka.
_________________
W uszach wiatr, w oczach łzy, na liczniku dwadzieścia trzy
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 540
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2018-02-11, 22:37   

Kiedyś je oglądałem, ale ja znalazłem takie droższe za 230 zł (z ładniejszym panelem). Ale cena jest bardzo dobra - 172.67 zł jak za "nowe" RD45 - bo to jest nowe radio z demontażu... tylko czemu je demontowali, jakaś naprawa czy coś? Bo nowe ale naprawdę nowe kosztuje u majfrenda właśnie koło 230 zł. Jakby tak spadła cena do 150 zł to biorę w ciemno :D

Whitedany Continental robi/robił też radia do Peugeotów np. w Tunezji, czy Brazylii więc aż tak dużej różnicy od chińczyka, to raczej nie będzie. :D

Ale wyświetlacz chyba wolę wyrwać używkę na Allegro ;)
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 909
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-02-28, 08:45   

Czy komuś się udało tak sparować telefon, że w trakcie słuchania radia w głośnikach ma komunikaty np. z nawigacji (Google) w telefonie? Radio RD45. Oczywiście jak przełączę na streaming, to komunikaty są. Chodzi mi o to, by tak jak w przypadku rozmów przełączało się automatycznie na zestaw.
 
 
cristiano112 



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2007
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 539
Skąd: Annopol
Wysłany: 2018-02-28, 10:17   

Marcin_1998,

Po któreś aktualizacji androida nie da się tego przestawić.

Na androidzie chyba 5.0 nawet gdy słuchałem płyty a miałem podłączony telefon to pojawiał się komunikat z navi, potem " end of comunication" i dalej grała płyta.

Na 6.0 wzwyż nie udało mi się tego ustawić...
 
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 909
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-02-28, 20:00   

cristiano112 napisał/a:
Marcin_1998,

Po któreś aktualizacji androida nie da się tego przestawić.

Na androidzie chyba 5.0 nawet gdy słuchałem płyty a miałem podłączony telefon to pojawiał się komunikat z navi, potem " end of comunication" i dalej grała płyta.

Na 6.0 wzwyż nie udało mi się tego ustawić...


Czyli im lepiej tym gorzej..... :D
 
 
Piotrek 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2009
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-01, 11:18   

Cześć. Nie znalazłem podobnego wątku na forum. Mam u siebie Nomade V2 - bluetooth i mp3 działo doskonale. Bardzo sporadycznie nie chciało się włączyć i wystarczył "restart" silnika. Teraz po trzech latach działa tylko na wyłączony silniku - po właczeniu bluetooth i usb milczą. Jestem zielony w temacie. Ktoś się spotkał z podobnym problemem?
 
 
cristiano112 



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2007
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 539
Skąd: Annopol
Wysłany: 2018-03-01, 12:11   

Marcin_1998,

Niestety ale tak.. Przy aktualizacji do 8 przestał sam się łączyć z samochodem
Trzeba było każdorazowo podawać kod pin w radiu potem przepisać w telefonie i sie łączyło.
 
 
 
pepus93 
be happy!



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 3752
Skąd: Żory
Wysłany: 2018-05-05, 21:28   

W sumie to ciągle się zastanawiam
czemu SW 7.1 i 7.2
jest lepsze i nowsze od np. 9.4 czy 8.1 ;)

Chyba że ja jestem głupi i jak jest SW 8.1 to się nie zastanawiać, tylko brać. Bo będzie działać z RD45?
_________________
Forumowiczu! :wazuuup:
Oznacz się na mapce http://www.peugeot207club...p?p=78852#78852
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 909
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-05-05, 22:12   

pepus93 napisał/a:
W sumie to ciągle się zastanawiam
czemu SW 7.1 i 7.2
jest lepsze i nowsze od np. 9.4 czy 8.1 ;)

Chyba że ja jestem głupi i jak jest SW 8.1 to się nie zastanawiać, tylko brać. Bo będzie działać z RD45?


Bardziej chodzi o to, że minimum 7.1 do stream muzyki. Nikt nie rozważał wyższego.
 
 
lockheed 


Rocznik: 2006
Dołączył: 31 Gru 2018
Posty: 1
Skąd: Kraków
  Wysłany: 2018-12-31, 19:34   

Chciałbym zapytać czy jest możliwość połączenia modułu Nomade V2 z radiem RT3 obecnym m.in. w 407 z nawigacją.
 
 
marop 


Rocznik: 2007
Dołączył: 30 Sty 2019
Posty: 1
Skąd: Płock
Wysłany: 2019-01-30, 10:53   

lockheed napisał/a:
Chciałbym zapytać czy jest możliwość połączenia modułu Nomade V2 z radiem RT3 obecnym m.in. w 407 z nawigacją.

Nie będzie działać. Jak chcesz bluetooth z nawigacja to wymień na rneg a jak ma mieć jeszcze streming bluetooth to rneg2.

Co do radia które obsługują nomadev2 to bedzie kazde radio rd4 Level 3 nieważne czy blaupunkt czy bosch czy continental. Level radia jest oznaczony jako ostatnia część nazwy modelu. Np. Rd4 n1-03 to oznacza że radio ma jeden tuner radiowy i obsługuje moduł nomadev2 bo jest poziomu 03. Czyli w skrocie cyfra po N w nazwie to ilosc tunerow w radiu. Nastepna cyfra to poziom radia. Co do wyświetlaczy do modułu nomade wystarczy sw v71 do radia rd45 od sw v72.

Patrząc po cenach to dużo taniej jest wymienić radio na takie z odpowiednim levelm i wyswietlacz v71 lub wyższy niż kupowac radio rd45. Minus taki że więcej roboty niż zamontować radio rd45.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposażenie » Montaż modułu głośnomówiącego Nomade V2 Bluetooth FOTOSTORY

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl