Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Układ hamulcowy » lampka ABS
lampka ABS
Autor Wiadomość
mikolajmarzenka 



Kolor: BIAłY BANQUISE
Rocznik: 2008
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 26 Cze 2014
Posty: 230
Skąd: bielsko biala
Wysłany: 2014-07-09, 19:19   

to ci zostaje czujnik albo koronka magnetyczna.latwo ja uszkodzic przy montazu lozyska
_________________
DiagboxPPlanetLexia,Delphi ds150e, Bosch kts340,Clip,VcmFord,bmwICOM,MB StarDiagnosis
 
 
adam72sk 



Kolor: SZARY THORIUM
Rocznik: 2006
Dołączył: 14 Sty 2011
Posty: 100
Skąd: ruda slaska
Wysłany: 2014-07-10, 17:56   

witam problem rozwiazany mechank przy montazu musiał półosia uszkodzic magnetyczny wieniec na łożysku wymienilem łożyusko i wszystko gra!!!pozdrawiam i dzieki za podpowiedz[/quote]
_________________
adam72sk
 
 
 
rihat 


Rocznik: 2012
Dołączył: 24 Lis 2017
Posty: 11
Skąd: lędziny
Wysłany: 2017-11-24, 23:27   

Witam, mam podobny problem. Wymieniłem czujnik ale komp pokazuje nadal błąd czujnika lewy przód. Na kompie pokazuje 600 km/h lecz w moim przypadku błąd wystąpił podczas jazdy i łożysko nie bylo wymieniane.
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 512
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2017-11-25, 00:02   

rihat napisał/a:
Witam, mam podobny problem. Wymieniłem czujnik ale komp pokazuje nadal błąd czujnika lewy przód. Na kompie pokazuje 600 km/h lecz w moim przypadku błąd wystąpił podczas jazdy i łożysko nie bylo wymieniane.


Trzeba sprawdzić wiązkę w obu kołach z przodu.
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
rihat 


Rocznik: 2012
Dołączył: 24 Lis 2017
Posty: 11
Skąd: lędziny
Wysłany: 2017-11-25, 08:19   

SauronS napisał/a:
rihat napisał/a:
Witam, mam podobny problem. Wymieniłem czujnik ale komp pokazuje nadal błąd czujnika lewy przód. Na kompie pokazuje 600 km/h lecz w moim przypadku błąd wystąpił podczas jazdy i łożysko nie bylo wymieniane.


Trzeba sprawdzić wiązkę w obu kołach z przodu.



A dlaczego w obu? Jeśli komputer widzi problem tylko w jednym kole.
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 512
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2017-11-27, 19:10   

Oj, pomyliły mi się strony. Jakby to była prawa strona, to bym zalecał sprawdzenie również lewej, ponieważ tam są przewody wychodzące do czujnika z prawego przedniego koła. I czasem zdarza się sytuacja, że wiązka uszkodzi się z lewej strony auta, ale komputer wysypuje błąd prawego czujnika.

Never mind.
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
rihat 


Rocznik: 2012
Dołączył: 24 Lis 2017
Posty: 11
Skąd: lędziny
Wysłany: 2017-11-27, 22:38   

Juz opanowane, przeczyszczone miejsce czujnika i juz błędów nie ma.
Dzięki za wszystkie porady.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Układ hamulcowy » lampka ABS

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl