Kolor: SZARY ALUMINIUM Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Lut 2009 Posty: 44 Skąd: polska
Wysłany: 2010-09-15, 20:52
Witam ponownie wszystkich zamartwiających się o pasek rozrządu.
I stało się .... urwał mi się już drugi (w drugim pyziu ) wytrzymał 114 000.
I choć zarzekałem się ,że teraz wymieniam po 90 000 i nie zamierzam czekać czy sie urwie czy nie to.... znowu dałem ciała!
Głupi i przed szkodą i po szkodzie.
Pozdrawiam.
_________________ - Francuskie auta są jak francuskie wino...
- im starsze tym lepsze?
- Im dłużej używasz tym bardziej boli głowa
Tomek9210 [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-28, 21:15
A lancuch rozrzadu kiedy nalezy wymienic w 1.6 16v Vti?
Ja mam 1.4hdi 2006rok grudzien. Czyli jeszcze 10 lat niema. Przebieg 111111 ostatnio wskoczylo. I kiedy mam wymienic rozrzad? bo nie wiem czy byl wymieniany.
eMx lepiej wymień bo może się zdarzyć to co koledze Piotrek L te kilka tysięcy Cię przecież nie zbawi, a zawsze masz większą pewność, że się nie urwie.
_________________ Peugeot 207 1,6 l HDi 16V 116 KM 270 Nm
OzNaCzEnIe SiLnIkA: DV6ATED4
TyP SiLnIkA: 9HX
TyP NaDwOzIa: 5 - drzwiowy hatchback
SkRzYnIa BiEgÓw: 5 - biegowa manualna
WeRsJa WyPoSaŻeNiOwA: SPORTY + DODATKI
KoLoR MeTaLiZoWaNy: Czarny Obsidien
RoK PrOdUkCjI: 2oo7
Tuż przed wykupieniem auta cisnąłem firmę, żeby wymienili rozrząd przy okazji przeglądu po 90kkm. Szef powiedział, że nie ma problemu, o ile serwis tak zaleci. Zadzwonił do ASO, a w ASO powiedzieli, że książkowe 120kkm to jest moment na wymianę. Dziwne, biorąc pod uwagę, że od jakiegoś czasu jest tendencja, żeby te paski wymieniać wcześniej. W ten sposób ASO odebrało sobie zarobek, a ja zostałem z autem bez wymienionego rozrządu. I teraz właśnie mam dylemat, bo przekroczyłem niedawno 100kkkm, ale nie wiem czy koło wakacji nie będę auta sprzedawał, a w takim wypadku wydawanie kasy na rozrząd mija się trochę z celem...