Rocznik: 2012
Wysłany: 2014-08-18, 21:39 Zmiana podswietlania zegarow
Dzis zrobielm u siebie wymiane podswietlenia
Czerwony(red)= PLCC2 biala(white)
Zielony(green)= PLCC2 biala(white) - miala byc oryginalnie PLCC4 biala ale przyslali mi ze zla polaryzacja i nijak nie szlo jej wlutowac aby zaskoczylo wiec wlutwalem PLCC2 biala pod katem i smiga
Lutowane stacja na gorace powietrze
Oryginalnie to biale zegary -kolor wskazowek nie zmieniany czerwone ledy byly oryginalnie
Je?eli rzeczywi?cie u?y?e? bia?ych diodek LED do pod?wietlenia wy?wietlacza mi?dzy zegarami to wychodzi nam ?e jest na nim niebieska folia. Je?eli tak, to wystarczy zastosowa? czerwone diody, wtedy b?dziemy mieli "szare" pod?wietlenie wy?wietlacza oraz cyferki na nim w kolorze czerwonym.
Wysłany: 2014-09-01, 01:09
Rafipl napisał/a:
?adna korekta licznika
jakbys poczytal forum to bys wiedzial ze poprzedni stan to skutek licznika z bialymi zegarami z Allegro;) co do ktorego koles sie zarzekal ze auto ma przejchane 56000 wiec nie podejrzewajac nic wsadzilem i sie okazalo ze mial 211kkm a nie 56kkm BSI przzejal nowy stan i po zawodach ( w serwisie peugeota nie chcieli mi pomoc:) powiedzieli ze nieda rady)
troche czytania lutowanko i sie dalo ale strachu bylo aby nie uwalic BSI.
ale to temat na inny watek
[ Dodano: 2014-09-01, 01:12 ]
xfaleq1 napisał/a:
Móg?by? zrobi? tutorial
ale co tu wiecej pisac czy opowiadac na fotce jest wsio a polaryzacja leda to trzeba tylko oznaczyc
jak jest anoda i katoda
nie polecam lutowania komus kto nie lutowal wogole bo moze uwalic:)
Wysłany: 2014-09-01, 20:13
deste napisał/a:
Zapewne chodzi?o raczej o "korekt?" przebiegu
a to trudne nie jest ale trzeba robic BSI i licznik za jednym razem tzn w BSI dac np rzadany przebieg a w liczniku wyzerowac i jak sie podlaczy wsio licznik nadpisze sobie wartosc ustawiona w BSI
jako ze nie mialem sprzzetu stricte do tego a jedynie dobry programator musialem wylutowac kosci z licznika i BSI , w liczniku niema problemu bo jest na wierzchu ale w tym BSI co mam jest zrobione z 2 Laminatow polaczonych headerami na wylot taki torcik;), ktory musialem rozlutowac aby sie dobrac do eepromu ktory jest miedzy nimi;)
Wiecej pisal nie bede jakby ktos mial problem chetnie pomoge ale na PW
a jak ktos kupi sobie licznik( i nie jest pewny stanu przebiegu) to najlepiej jest odrazu zrobic licznik na 0 zeby nie trzeba bylo rwac BSI .
marcins, Witam
Peugeot 207 , 1.4 8V 2011r
Będę wdzięczny za informację jakie diody podświetlają wskaźniki kierunkowskazów L/P. Chciałbym wymienić na większej mocy, bo obecne podświetlenie jest u mnie zupełnie niewidoczne. Czy są w kolorze zielonym.
Pozdrawiam