Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposa?enie » Monta? modu?u g?o?nomówi?cego Nomade V2 Bluetooth FOTOSTORY
Monta? modu?u g?o?nomówi?cego Nomade V2 Bluetooth FOTOSTORY

Jak oceniasz fotostory
Bardzo dobre
100%
 100%  [ 24 ]
?rednie
0%
 0%  [ 0 ]
S?abe
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 24
Wszystkich Głosów: 24

Autor Wiadomość
pepus93 
be happy!



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 3766
Skąd: Marklowice Górne
Wysłany: 2018-02-10, 18:13   

Ej majstry
Próbowa? kto?
https://www.aliexpress.co...iceBeautifyAB=0

albo
https://www.aliexpress.co...iceBeautifyAB=0
_________________
Forumowiczu! :wazuuup:
Oznacz si? na mapce http://www.peugeot207club...p?p=78852#78852
 
 
Whitedany 
Dla innych



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2008
Pomógł: 78 razy
Dołączył: 04 Lut 2012
Posty: 2344
Skąd: Tu i tam
Wysłany: 2018-02-10, 18:34   

Oryginalny Chi?czyk? Wol? u?ywk? z rozbitka.
_________________
W uszach wiatr, w oczach ?zy, na liczniku dwadzie?cia trzy
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 540
Skąd: Wielkopolska P?d.
Wysłany: 2018-02-11, 22:37   

Kiedy? je ogl?da?em, ale ja znalaz?em takie dro?sze za 230 z? (z ?adniejszym panelem). Ale cena jest bardzo dobra - 172.67 z? jak za "nowe" RD45 - bo to jest nowe radio z demonta?u... tylko czemu je demontowali, jaka? naprawa czy co?? Bo nowe ale naprawd? nowe kosztuje u majfrenda w?a?nie ko?o 230 z?. Jakby tak spad?a cena do 150 z? to bior? w ciemno :D

Whitedany Continental robi/robi? te? radia do Peugeotów np. w Tunezji, czy Brazylii wi?c a? tak du?ej ró?nicy od chi?czyka, to raczej nie b?dzie. :D

Ale wy?wietlacz chyba wol? wyrwa? u?ywk? na Allegro ;)
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demonta?, malowanie
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-02-28, 08:45   

Czy komu? si? uda?o tak sparowa? telefon, ?e w trakcie s?uchania radia w g?o?nikach ma komunikaty np. z nawigacji (Google) w telefonie? Radio RD45. Oczywi?cie jak prze??cz? na streaming, to komunikaty s?. Chodzi mi o to, by tak jak w przypadku rozmów prze??cza?o si? automatycznie na zestaw.
 
 
cristiano112 



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2007
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 539
Skąd: Annopol
Wysłany: 2018-02-28, 10:17   

Marcin_1998,

Po które? aktualizacji androida nie da si? tego przestawi?.

Na androidzie chyba 5.0 nawet gdy s?ucha?em p?yty a mia?em pod??czony telefon to pojawia? si? komunikat z navi, potem " end of comunication" i dalej gra?a p?yta.

Na 6.0 wzwy? nie uda?o mi si? tego ustawi?...
 
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-02-28, 20:00   

cristiano112 napisał/a:
Marcin_1998,

Po które? aktualizacji androida nie da si? tego przestawi?.

Na androidzie chyba 5.0 nawet gdy s?ucha?em p?yty a mia?em pod??czony telefon to pojawia? si? komunikat z navi, potem " end of comunication" i dalej gra?a p?yta.

Na 6.0 wzwy? nie uda?o mi si? tego ustawi?...


Czyli im lepiej tym gorzej..... :D
 
 
Piotrek 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2009
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 3
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2018-03-01, 11:18   

Cze??. Nie znalaz?em podobnego w?tku na forum. Mam u siebie Nomade V2 - bluetooth i mp3 dzia?o doskonale. Bardzo sporadycznie nie chcia?o si? w??czy? i wystarczy? "restart" silnika. Teraz po trzech latach dzia?a tylko na wy??czony silniku - po w?aczeniu bluetooth i usb milcz?. Jestem zielony w temacie. Kto? si? spotka? z podobnym problemem?
 
 
cristiano112 



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2007
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 30 Cze 2015
Posty: 539
Skąd: Annopol
Wysłany: 2018-03-01, 12:11   

Marcin_1998,

Niestety ale tak.. Przy aktualizacji do 8 przesta? sam si? ??czy? z samochodem
Trzeba by?o ka?dorazowo podawa? kod pin w radiu potem przepisa? w telefonie i sie ??czy?o.
 
 
 
pepus93 
be happy!



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 3766
Skąd: Marklowice Górne
Wysłany: 2018-05-05, 21:28   

W sumie to ci?gle si? zastanawiam
czemu SW 7.1 i 7.2
jest lepsze i nowsze od np. 9.4 czy 8.1 ;)

Chyba ?e ja jestem g?upi i jak jest SW 8.1 to si? nie zastanawia?, tylko bra?. Bo b?dzie dzia?a? z RD45?
_________________
Forumowiczu! :wazuuup:
Oznacz si? na mapce http://www.peugeot207club...p?p=78852#78852
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-05-05, 22:12   

pepus93 napisał/a:
W sumie to ci?gle si? zastanawiam
czemu SW 7.1 i 7.2
jest lepsze i nowsze od np. 9.4 czy 8.1 ;)

Chyba ?e ja jestem g?upi i jak jest SW 8.1 to si? nie zastanawia?, tylko bra?. Bo b?dzie dzia?a? z RD45?


Bardziej chodzi o to, ?e minimum 7.1 do stream muzyki. Nikt nie rozwa?a? wy?szego.
 
 
lockheed 


Rocznik: 2006
Dołączył: 31 Gru 2018
Posty: 1
Skąd: Kraków
  Wysłany: 2018-12-31, 19:34   

Chcia?bym zapyta? czy jest mo?liwo?? po??czenia modu?u Nomade V2 z radiem RT3 obecnym m.in. w 407 z nawigacj?.
 
 
marop 


Rocznik: 2007
Dołączył: 30 Sty 2019
Posty: 1
Skąd: P?ock
Wysłany: 2019-01-30, 10:53   

lockheed napisał/a:
Chcia?bym zapyta? czy jest mo?liwo?? po??czenia modu?u Nomade V2 z radiem RT3 obecnym m.in. w 407 z nawigacj?.

Nie b?dzie dzia?a?. Jak chcesz bluetooth z nawigacja to wymie? na rneg a jak ma mie? jeszcze streming bluetooth to rneg2.

Co do radia które obs?uguj? nomadev2 to bedzie kazde radio rd4 Level 3 niewa?ne czy blaupunkt czy bosch czy continental. Level radia jest oznaczony jako ostatnia cz??? nazwy modelu. Np. Rd4 n1-03 to oznacza ?e radio ma jeden tuner radiowy i obs?uguje modu? nomadev2 bo jest poziomu 03. Czyli w skrocie cyfra po N w nazwie to ilosc tunerow w radiu. Nastepna cyfra to poziom radia. Co do wy?wietlaczy do modu?u nomade wystarczy sw v71 do radia rd45 od sw v72.

Patrz?c po cenach to du?o taniej jest wymieni? radio na takie z odpowiednim levelm i wyswietlacz v71 lub wy?szy ni? kupowac radio rd45. Minus taki ?e wi?cej roboty ni? zamontowa? radio rd45.
 
 
re_dips 



Kolor: SZARY FER
Rocznik: 2006
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 460
Skąd: Gda?sk
Wysłany: 2021-03-02, 19:25   

Mam w 308 rg4 i nomade v2. Niestety moduł jest nie do końca sprawny. Listę połączeń wyświetla bez dat przez co grupuje je sobie zaczynając od nieodebranych. Kupiłem używany moduł od 3008 ale z tym samym numerem. Ten moduł pozwala słuchać muzyki i odbierać połączenia ale nie mam dostępu do książki telefonicznej mimo, że w telefonie jest zaznaczone, że ma być dostęp.

Czy muszę coś aktywować dodatkowo w diagboxie?
 
 
 
Mexyk1 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2008
Dołączył: 14 Lis 2021
Posty: 1
Skąd: Kielce
Wysłany: 2021-11-15, 16:01   Pytanko

Witam. Przeczytałem ten dział i jest tego tyle z kilku lat że sie pogubilem. Jak ktos by mógł zerknąć, zamówiłem takie cos na aliexpress, link poniżej, i jestem ciekaw czy to bedzie dzialac na rd4?
Niby proste byc powinno, ale zapewne tak nie jest.

https://a.aliexpress.com/_vEtW1A
_________________
Pozdrawiam.
Marcin
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposa?enie » Monta? modu?u g?o?nomówi?cego Nomade V2 Bluetooth FOTOSTORY

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl