jeager, dlatego, że osiągi zwłaszcza przy hamowaniu słabe. Zwłaszcza po deszczu.
Dziś miałem okazję na 3 letniej gumie Uniroyal rain expert 3 na nowiutkim asfalcie hamować. Chłopaki co kładą asfalt zrobili dosłownie szklankę po deszczu.
jeager, dlatego, że osiągi zwłaszcza przy hamowaniu słabe. Zwłaszcza po deszczu.
Dziś miałem okazję na 3 letniej gumie Uniroyal rain expert 3 na nowiutkim asfalcie hamować. Chłopaki co kładą asfalt zrobili dosłownie szklankę po deszczu.
Dzięki za informację, zrezygnowałem z ich zakupu...do lata jeszcze sporo więc zastanowię się. Pozdrawiam
Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2008 Pomógł: 75 razy Dołączył: 04 Lut 2012 Posty: 2300 Skąd: Tu i tam
Wysłany: 2019-01-27, 19:59
Miał ktoś styczność z Continentalami ContiPremium 6?
Mam rozdwojenie jaźni między ContiPremium 5 (195/55/16) i ContiPremium 6 (205/50/16).
Różnica w cenie raptem 50-80zł/szt.
Moje ContiPremium 2 i Michaliny Energy Saver dokonują żywota na 3.5mm i ultra pajączku ze starości . Trochę mnie tylko irytuje fakt, że na kapcie muszę wydać 2 klocki...., ale nikt nie mówił że opony są tanie . W sumie jak mam znowu przejeździć na nich koło 80k km to szkoda kalkulować.
_________________ W uszach wiatr, w oczach łzy, na liczniku dwadzieścia trzy
Panowie chciałbym poruszyć temat opon ekonomicznych
Mianowicie według tego testu (https://www.opontest.pl/autobild/letnie/2019/225-45-r17/droga-hamowania/) nawet opony "chińczyki" mogą być oponami nadającymi się do użytku.
Przykładem jest Goodride Sport SA-37. Wysoko stoi również producent taki jak Kenda.
Bardziej chciałbym aby wypowiedzieli się użytkownicy którzy testowali takie różne "wynalazki" na swoich kołach.
Słyszał ktoś może o producencie opon Tomket? Może ktoś coś wie czy warta firma świeczki.