Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Radio rd4, pytanie nt Bluetooth itp.
Radio rd4, pytanie nt Bluetooth itp.
Autor Wiadomość
Ventori 


Rocznik: 2007
Dołączył: 15 Kwi 2019
Posty: 5
Skąd: Ma?opolska
Wysłany: 2019-09-01, 17:29   Radio rd4, pytanie nt Bluetooth itp.

Witam.

Jak w temacie, mam radio RD4 z 2007 roku. Próbuj? po??czy? z nim telefon ale bez pozytywnego efektu. Robi? tak jak nakazuje oryginalna instrukcja z 2007 roku.

1. Odpalam zap?on (nie silnik)
2. Uruchamiam radio
3. Uruchamiam Bluetooth w telefonie
4. ... czekam i w telefonie nic nie wykrywa

Odpi??em bezpiecznik f8 w celu zrobienia resetu/rebota - nic nie pomog?o. Po prostu telefon nie wykrywa auta/radia.

Z tego co wyczyta?em ze starych tematów z tego forum, radio RD4 powinno posiada? podstawowe funkcje BT czyli zestaw g?o?nomówi?cy, bez mo?liwo?ci streamingu.

http://www.peugeot207club...p?p=73509#73509
http://www.peugeot207club...p?p=73510#73510

I jeszcze jedna sprawa. Natkn??em si? przypadkiem na takie dwie rzeczy odno?nie Bluetooth
1. Kabel https://allegro.pl/oferta/adapter-wejscie-aux-bluetooth-peugeot-expert-207-7667650599
2. Jaki? modu? po lift https://allegro.pl/oferta/peugeot-207-lift-10r-modul-bluetooth-9675359580-7342911618

Kto? wyt?umaczy, co w jakim celu ma s?u?y?? Mo?e wystarczy kupi? sam kabel albo ten modu? by mie? gwarancj? na dzia?aj?cy BT w radiu RD4?

EDIT: Dosta?em w?a?nie odpowied? od alleegrowicza w sprawie tego adaptera/kabla

Cytat:
witam
adapter dzia?a w autach z aktywn? funkcj? aux.
ze wzgl?du na budow? i brak mikrofonu dzia?a on tylko na zasadzie streamingu muzyki, nie dzia?a on jako zestaw g?o?nomówi?cy.
Pozdrawiam

Czyli wychodzi na to, ?e to zadzia?a w radiu rd4?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2019-09-09, 21:52   Re: Radio rd4, pytanie nt Bluetooth itp.

Ventori napisał/a:
Witam.

Jak w temacie, mam radio RD4 z 2007 roku. Próbuj? po??czy? z nim telefon ale bez pozytywnego efektu. Robi? tak jak nakazuje oryginalna instrukcja z 2007 roku.

1. Odpalam zap?on (nie silnik)
2. Uruchamiam radio
3. Uruchamiam Bluetooth w telefonie
4. ... czekam i w telefonie nic nie wykrywa

Odpi??em bezpiecznik f8 w celu zrobienia resetu/rebota - nic nie pomog?o. Po prostu telefon nie wykrywa auta/radia.

Z tego co wyczyta?em ze starych tematów z tego forum, radio RD4 powinno posiada? podstawowe funkcje BT czyli zestaw g?o?nomówi?cy, bez mo?liwo?ci streamingu.

http://www.peugeot207club...p?p=73509#73509
http://www.peugeot207club...p?p=73510#73510

I jeszcze jedna sprawa. Natkn??em si? przypadkiem na takie dwie rzeczy odno?nie Bluetooth
1. Kabel https://allegro.pl/oferta/adapter-wejscie-aux-bluetooth-peugeot-expert-207-7667650599
2. Jaki? modu? po lift https://allegro.pl/oferta/peugeot-207-lift-10r-modul-bluetooth-9675359580-7342911618

Kto? wyt?umaczy, co w jakim celu ma s?u?y?? Mo?e wystarczy kupi? sam kabel albo ten modu? by mie? gwarancj? na dzia?aj?cy BT w radiu RD4?

EDIT: Dosta?em w?a?nie odpowied? od alleegrowicza w sprawie tego adaptera/kabla

Cytat:
witam
adapter dzia?a w autach z aktywn? funkcj? aux.
ze wzgl?du na budow? i brak mikrofonu dzia?a on tylko na zasadzie streamingu muzyki, nie dzia?a on jako zestaw g?o?nomówi?cy.
Pozdrawiam

Czyli wychodzi na to, ?e to zadzia?a w radiu rd4?


RD4 nie ma wbudowanego modu?u BT. Niektóre nawet nie czytaj? mp3. Mo?esz pod??czy? ten zewn?trzny modu? i wtedy po dodaniu mikrofonu b?dziesz mia? zestaw. Modu?y by?y dwa rodzaje, jeden lepszy, drugi gorszy. Szczegó?y pod??cze? musisz poszuka? na forum, bo ju? nie pami?tam. Najlepiej jak poszukasz radia RD45. Do tego wy?wietlacz z softem minimum 71.X i mikrofon. Mo?na do tego oryginalne gniazdo USB i AUX. Jak poszukasz i poczekasz, to w 300 z? - minus graty zrobisz.
 
 
Ventori 


Rocznik: 2007
Dołączył: 15 Kwi 2019
Posty: 5
Skąd: Ma?opolska
Wysłany: 2019-09-15, 15:46   

Marcin_1998 napisał/a:
RD4 nie ma wbudowanego modu?u BT. Niektóre nawet nie czytaj? mp3. Mo?esz pod??czy? ten zewn?trzny modu? i wtedy po dodaniu mikrofonu b?dziesz mia? zestaw. Modu?y by?y dwa rodzaje, jeden lepszy, drugi gorszy. Szczegó?y pod??cze? musisz poszuka? na forum, bo ju? nie pami?tam. Najlepiej jak poszukasz radia RD45. Do tego wy?wietlacz z softem minimum 71.X i mikrofon. Mo?na do tego oryginalne gniazdo USB i AUX. Jak poszukasz i poczekasz, to w 300 z? - minus graty zrobisz.


Ok dzi?ki za odpowied?, b?d? szuka? tego rd45. Powiedz mi jeszcze jedno, bo w niektórych rd45 obok wej?cia na anten? s? jeszcze po obu stronach jakie? 2 gniazda (zielone i szare); do czego one s?u???

I je?li chodzi o kupno, to lepiej kupi? u?ywk? czy jaki? "zamiennik" z ali? Znalaz?em pierwsze lepsze og?oszenie z aliexpress, tylko nie jestem w stanie sprawdzi? jaki jest soft na wy?wietlaczu.
https://pl.aliexpress.com/item/32819826654.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.716f3f7a6bqJyg&algo_pvid=f9678a13-8f43-43c3-b60a-443acc5bb981&algo_expid=f9678a13-8f43-43c3-b60a-443acc5bb981-0&btsid=b7c34c29-7c96-49e5-9ef4-37389b984302&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_55
 
 
Noxy 
Marcin



Kolor: SHARK GREY
Rocznik: 2010
Pomógł: 30 razy
Dołączył: 18 Sie 2013
Posty: 987
Skąd: Pier?ciec
Wysłany: 2019-09-16, 08:14   

Tutaj jest wszystko dokladnie opisane :) http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5604
_________________
Dobry programista rzeczy trudne robi do 24godzin, a niemo?liwe do 3dni :)

:!: FORUMOWICZU NALEP NAKLEJKE :!:
 
 
 
re_dips 



Kolor: SZARY FER
Rocznik: 2006
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 458
Skąd: Gda?sk
Wysłany: 2019-09-18, 15:37   

To z ali te? b?dzie dzia?a? ale u?ywka to zawsze oryginaly. Softu z ali nie musisz sprawdza? bo to jest zestaw przecie? i musi ?miga?.

Je?eli chodzi o u?ywki to z ty?u wy?wietlacza jest naklejka i musisz na niej szuka? numeru przy literkach SW
 
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2019-09-21, 21:41   

Ventori napisał/a:
Ok dzi?ki za odpowied?, b?d? szuka? tego rd45. Powiedz mi jeszcze jedno, bo w niektórych rd45 obok wej?cia na anten? s? jeszcze po obu stronach jakie? 2 gniazda (zielone i szare); do czego one s?u???


W niektórych modelach 207 jest podwójny kabel antenowy, w niektórych pojedynczy. Musisz zobaczy? jak jest w Twoim. Jak kupisz radio na dwa kable, to jak masz jeden nie b?dzie Ci dzia?a? RDS i automatyczne wyszukiwanie. Mo?na to przerabia?, ale nie warto.
 
 
re_dips 



Kolor: SZARY FER
Rocznik: 2006
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 458
Skąd: Gda?sk
Wysłany: 2019-09-22, 12:44   

Marcin_1998 napisał/a:
W niektórych modelach 207 jest podwójny kabel antenowy, w niektórych pojedynczy. Musisz zobaczy? jak jest w Twoim. Jak kupisz radio na dwa kable, to jak masz jeden nie b?dzie Ci dzia?a? RDS i automatyczne wyszukiwanie. Mo?na to przerabia?, ale nie warto.


Ja kupi?em radio na dwie anteny a pod??czy?em jedn? wtyczk? bo wi?cej nie mia?em i nie mam problemów o których piszesz...
 
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2019-09-25, 23:35   

re_dips napisał/a:
Marcin_1998 napisał/a:
W niektórych modelach 207 jest podwójny kabel antenowy, w niektórych pojedynczy. Musisz zobaczy? jak jest w Twoim. Jak kupisz radio na dwa kable, to jak masz jeden nie b?dzie Ci dzia?a? RDS i automatyczne wyszukiwanie. Mo?na to przerabia?, ale nie warto.


Ja kupi?em radio na dwie anteny a pod??czy?em jedn? wtyczk? bo wi?cej nie mia?em i nie mam problemów o których piszesz...


Ja pod??cza?em RD4 na dwie pod jedn?. Brak RDS i automatycznego wyszukiwania. Zamieni? gniazd si? nie da?o, bo jedno wej?cie jest typu "m?skiego", a drugie " ?e?skiego". Mo?e w RD45 to inaczej wygl?da.
 
 
Ventori 


Rocznik: 2007
Dołączył: 15 Kwi 2019
Posty: 5
Skąd: Ma?opolska
Wysłany: 2019-10-01, 07:47   

Wczoraj sprawdzi?em i moje radio ma 2 anteny, szary i bia?y kolor kabli. Co do wy?wietlacza to nie wiem, bo nie demontowa?em ale podejrzewam ?e b?dzie to typ A.



Od kilku dni przegl?dam allegro/olx i cena radia to 270+ a wy?wietlacz typu C kolejne 270... Chyba jednak zdecyduje si? na zestaw z ali gdzie mam dodatkowo kabel na usb, mikrofon itd.

Tutaj kolega pono? zamówi? z ali i jest zadowolony (http://www.peugeot207club...8a7a71b0892c9ed). Tylko jest kwestia, czy ja musz? mie? z ty?u dwa wej?cia na anten?, ?eby wszystko dzia?a?o?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 921
Skąd: Nowa Wie? k/Pyrzowic
Wysłany: 2019-10-02, 19:23   

Szukaj te? z Citroena C5 MK3 (od 2009) i C3 MK2 (od 2010r). W C4 jest inny kolor. Da si? wyrwa? tanio, tylko trzeba cierpliwo?ci. Mnie zaj??o to 3 miesi?ce codziennego przegl?dania i ustawienia powiadomienia o nowych ofertach w serwisach og?oszeniowych. :D . Mój zestaw jest z C5.

Typ A to prosty wy?wietlacz. Komputer pok?adowy pokazuje jedn? rzecz (1 linia) w danym momencie.
 
 
re_dips 



Kolor: SZARY FER
Rocznik: 2006
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 29 Maj 2014
Posty: 458
Skąd: Gda?sk
Wysłany: 2019-10-14, 23:47   

https://allegro.pl/oferta/radio-cd-citroen-c4-b7-ds4-2010-2016-9801189780-7379533678?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ty? radia sugeruje RD45 (wej?cie na kabel do usb). Nie wiem tylko jaki kolor pod?wietlenia ale cena dobra
 
 
 
Ventori 


Rocznik: 2007
Dołączył: 15 Kwi 2019
Posty: 5
Skąd: Ma?opolska
Wysłany: 2019-10-27, 17:39   

re_dips napisał/a:
https://allegro.pl/oferta/radio-cd-citroen-c4-b7-ds4-2010-2016-9801189780-7379533678?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ty? radia sugeruje RD45 (wej?cie na kabel do usb). Nie wiem tylko jaki kolor pod?wietlenia ale cena dobra

Widzia?em ju? to. To jest radio RD5, które nie ma tego panelu przedniego co w 207. One s? z c4 II
Front wygl?da jak z tej oferty: https://allegro.pl/oferta/citroen-c4-ds4-508-ii-radio-cd-mp3-9801189780-7499078165

Pytanie tylko, jak mam dwa kable na anten? i kupi? radio z wej?ciem na jedn?, to wszystko b?dzie dzia?a??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Radio rd4, pytanie nt Bluetooth itp.

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl