Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposażenie » Typy wyświetlaczy
Przesunięty przez: bart555
2010-08-07, 20:12
Typy wyświetlaczy
Autor Wiadomość
leon 
Leon



Kolor: SZARY FER
Rocznik: 2007
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Wrz 2013
Posty: 171
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-06-13, 11:37   

SauronS, Marcin_1998, Fachowość i wiedza- Dzięki wielkie. Z tych informacji skorzystam i na pewno nie tylko ja. :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
_________________
Szary Fer - Presence 1,4 90 KM
 
 
paabu 


Kolor: NIEBIESKI SANTORIN
Rocznik: 2006
Dołączył: 17 Wrz 2017
Posty: 7
Skąd: Odolanów
Wysłany: 2017-10-08, 20:51   Re: re

AdamGdansk1 napisał/a:
Tak, czytałem. Sprawdzę w samochodzie czy na pinie 12 jest cały czas napięcie czy po stacyjce, bo u mnie radio się włącza dopiero po przekręceniu kluczyka. A na zdrowy chłopski rozum, to zegarek potrzebuje zasilania cały czas.

[ Dodano: 2016-11-05, 20:10 ]
Udało się wymienić zegarek na wyświetlacz typu A z trzema przyciskami.
Było:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/e77d05bbc11b17c2

A jest:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/0a8adb89dc9356f0
http://www.fotosik.pl/zdjecie/fe993f22cad1f93f

Chciałem podziękować za wszystkie wskazówki i porady, a w szczególności użytkownikowi "brovar", bo jego instrukcja była najbardziej pomocna. Co prawda dokonałem małej modyfikacji tej instrukcji, a mianowicie wziąłem zasilanie (plus i minus) z dawnego zegarka a nie z radia, żeby nie było za dużo kabli. Oprócz tego musiałem wywiercić trzy otworki na przyciski, ale wyszło bardzo ładnie.


Przyznaję, że rzeczywiście bardzo ładnie osadzone te przyciski...
Mam pytania:
Mianowicie podłączyłem wyświetlacz taki (podziękowania dla instrukcji od Brovar)
http://allegro.pl/wyswiet...6167227923.html
wyświetlacz pokazuje temperaturę, zegar , datę i inne komunikaty, ale nie mogę nic ustawiać - trzy boczne przyciski próbuję zwierać (wkrętakiem) lecz nie ma żadnej reakcji - wyświetlacz z datą i zegarem ciągle miga. Przy okazji - Adam, z czego dorobiłeś te przyciski? Kupiłeś w komplecie? W jaki sposób wyznaczyłeś w obudowie otwory pod te przyciski? (jaką techniką przeniosłeś wymiary?)
Radio mam nie oryginalne, chciałbym je zostawić, nie mam też manetki radia przy kierownicy. Jeżeli te trzy przyciski przy wyświetlaczu obsługiwały by większość funkcji wskazań komputera to by mi wystarczyło.(Na co dzień jeżdżę 307 i tam bardzo rzadko "grzebię" we wskazaniach komputera)
Jeszcze jedno - czy finalnie jeżeli będzie konieczne dołożenie manetki (lub radia) to wszystko trzeba będzie aktywować w Planet?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 918
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2017-10-08, 21:19   Re: re

paabu napisał/a:
Jeszcze jedno - czy finalnie jeżeli będzie konieczne dołożenie manetki (lub radia) to wszystko trzeba będzie aktywować w Planet?


Raczej na pewno trzeba będzie. Wątpię, aby nie mając tego na wyposażeniu auta, było ustawione tak jakby to było.
 
 
AdamGdansk1 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2010
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Paź 2016
Posty: 75
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-10-09, 19:19   re

Witaj.
Te trzy przyciski były w wyświetlaczu który kupiłem. Tych wyświetlaczy jest bardzo mało, ale można kupić na Allegro. Jeśli nie masz fabrycznego radia to (chyba) nie ma innej możliwości ustawienia daty, godziny, itp.
Do sterowania funkcjami komputera pokładowego wystarczy według mojej wiedzy wymiana manetki prawej na tą z przyciskiem. Też wkrótce u siebie się za to wezmę. Samochodem jeździ żona i jej na takich bajerach nie zależy.
Co do otworów to można kupić plastikową ramkę z wywierconymi otworami. Wtedy dodatkowo jest napisane co który przycisk oznacza. Ja z tego co pamiętam posmarowałem czymś te przyciski (ketchup, musztarda) i przykręciłem ramkę od wewnątrz, następnie odkręciłem i zostały ślady ketchupu. Potem już z górki, wiertarka, małe wiertło do drewna (ze szpikulcem) i gotowe.
Po zamontowaniu nowej manetki do sterowania komputera na pewno potrzebna jest aktywacja przez podłączenie komputera.
Powodzenia.
 
 
active 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 211
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-09-10, 17:51   

Witam,

ostatnio sam z siebie przestał działać wyświetlacz, posiadam typ C , czy jest za niego odpowiedzialny jakiś bezpiecznik? wciągnąłem go już , czy podając napięcie z zasilacza na któreś piny jest szansa sprawdzić czy to wyświetlacz jest uszkodzony ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposażenie » Typy wyświetlaczy

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl