Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Akumulator - problemy
Akumulator - problemy
Autor Wiadomość
kocot999 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 7
Skąd: Wankum
Wysłany: 2019-06-11, 21:45   Akumulator - problemy

Witajcie! Forumowicze mam peugeota 207 .4 benzyna 75 km 2007 rok sedan.
Kupi?em go w Niemczech od starszej kobiety i auto wcze?niej sta?o ponad rok. Zaraz po zakupie wymieni?em p?yny oleje filtry, paski, pompy wody, pasek alternatora hamulce tarcze klocki. Auto normalnie pali?o lecz po jakim? czasie okaza?o si? ze aku by? od nowo?ci i nie dawa? rady i czasami auto nie ?apa?o(nie odpala?o). Podjecha?em na komputer okaza?o si?, ?e b??d akumulatora. Wymieni?em na nowy i wszystko ?miga?o od 6 miesiecy i NAGLE DZISIAJ podczas jazdy mojej ?onie auto sie po prostu wy??czy?o w trakcie jazdy... nadmieniam ze jest w ci??y i szczescie ze wolno jechala i byla pod domem. Dopcha?em auto pod dom i próbowa?em odpali? i nic okaza?o sie ze aku pad?o do 0 . podpi??em prostownik na 3 h... i nic nawet szyb nie mog? zamkn?? ani odpali? lecz auto kr?ci...

Po 4 h prostownika udalo sie zamknac szyby ale odpalic dalej nie chcial..

Po sci?gnieciu klem aku ma 5 miesiecy.





Ostatnio zmieniony przez kocot999 2019-06-12, 09:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
KoKoS 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 786
Skąd: Ruda ?l?ska
Wysłany: 2019-06-12, 07:00   

?adowa? akumulator jeszcze i sprawdzic napi?cie ladowania
_________________

 
 
 
kocot999 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 7
Skąd: Wankum
Wysłany: 2019-06-12, 08:21   

Ladowanie jest dobre...Cala noc si? ?adowa?. Teraz rano bylem sprawdzi? to taj jakby odpala ale zaraz ga?nie...nadmieniam, ?e piszczy przepustnica po wlozeniu kluczyków do stacyjki...wiec odpi??em j? wyczy?ci?em wtyczke contactem ale dalej piszczy nie wiem czy to ma zwiazek. Tak jakby chcia? odpalic ale cos go zamula i sie wy??cza

[ Dodano: 2019-06-12, 08:23 ]
tak jakby sie d?awi? przy odpalaniu

[ Dodano: 2019-06-12, 09:13 ]
Nagra?em film co si? dzieje podczas odpalania link:

https://youtu.be/fGahDZOjRew

[ Dodano: 2019-06-12, 09:13 ]
Nagra?em film co si? dzieje podczas odpalania link:

https://youtu.be/fGahDZOjRew
 
 
esem 
auto mojej ?ony



Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2008
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 180
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2019-06-12, 10:31   

Wida?, ?e klemy nie by?y profesjonalnie zamontowane.
Na?adowa? akumulator, uzupe?ni? wod?, wyczy?ci? klemy (nie papierem ?ciernym), ciasno za?o?y?, posmarowa? wazelin? techniczn? (bez kwasow?).
Je?dzi?. Jak si? powtórzy reklamowa? aku jako nieszczelny (po??czenia s?upka z obudow?).
 
 
kocot999 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 7
Skąd: Wankum
Wysłany: 2019-06-12, 11:00   

Zamontowany profesjonalnie mo?e nie by? ale i tak nie mia? prawa samochód wy??czy? si? podczas jazdy.
 
 
esem 
auto mojej ?ony



Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2008
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 180
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2019-06-12, 11:06   

kocot999 napisał/a:
Zamontowany profesjonalnie mo?e nie by? ale i tak nie mia? prawa samochód wy??czy? si? podczas jazdy.

Przy takim stanie klem nie mia? prawa odpali? na postoju.
Akurat w Pyziu klemy s? schowane ale z Twojego przypadku wynika, ?e raz na kwarta? trzeba je obejrze?... Czym je zabezpieczy?e?? Pewnie smarem i st?d takie zasyfione?
 
 
kocot999 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 7
Skąd: Wankum
Wysłany: 2019-06-12, 11:12   

Klemy byly wyczyszczone przed zalozenbiem nowego aku ale to dalej nie zmienia faktu, ?e auto zgas?o podczas jazdy to raz a dwa auto raz w??cza sie w economy mode raz nie.
 
 
rihat 


Rocznik: 2012
Dołączył: 24 Lis 2017
Posty: 15
Skąd: l?dziny
Wysłany: 2019-12-30, 07:34   

U mnie podobnie piszczy i naradzie nic z tym nie robi?.
Ja ma inne pytanie, jak wyci?gn?? akumulator,? tak mi si? wydaje, ?e z ty?u powinna by? d?wignia do zabezpieczenia i jest z?amana przez poprzdnika.
 
 
Whitedany 
Dla innych



Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2008
Pomógł: 78 razy
Dołączył: 04 Lut 2012
Posty: 2333
Skąd: Tu i tam
Wysłany: 2019-12-30, 15:41   

Chyba pokazane najpro?ciej jak si? da, bez zb?dnego pitolenia :)

https://www.youtube.com/watch?v=6rkWM6csuwY
_________________
W uszach wiatr, w oczach ?zy, na liczniku dwadzie?cia trzy
 
 
evelde 


Kolor: SZARY MANITOBA
Rocznik: 2006
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Mar 2019
Posty: 21
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-12-30, 19:43   

Wyrwij sterownik i ci?gnij akumulator w gór? pod k?tem tak ?eby najpierw wysz?a do góry prawa strona. Po lewej s? wypustki które chroni? akumulator przed podskakiwaniem. Wk?adaj?c go z powrotem pami?taj ?eby go w nie wsadzi?... Raz mi jaki? fachura wrzuci? akumulator do tej plastikowej obudowy i sta? sobie luzem :roll: .
 
 
rihat 


Rocznik: 2012
Dołączył: 24 Lis 2017
Posty: 15
Skąd: l?dziny
Wysłany: 2019-12-30, 21:51   

Tylko ja mam sterownik po prawej stronie🤔 przyjrz? si? jeszcze jutro ale te? nigdzie nie widzia?em takiego "dinksa" do odginania.

[ Dodano: 2019-12-31, 14:05 ]
Znalaz?em na YouTube, ?e ja mam mocowanie akusia tak jak w puziu z silnikiem 1.4HDI. po prawej jest sterownik, i pod sterownikiem jest ?ruba mocuj?ca akumulator.

[ Dodano: 2019-12-31, 14:05 ]
Znalaz?em na YouTube, ?e ja mam mocowanie akusia tak jak w puziu z silnikiem 1.4HDI. po prawej jest sterownik, i pod sterownikiem jest ?ruba mocuj?ca akumulator.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Akumulator - problemy

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl