Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Peugeot Planet, interfejs Lexia/Proxia
Peugeot Planet, interfejs Lexia/Proxia
Autor Wiadomość
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 512
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2018-06-16, 19:34   

Antenil napisał/a:
Mi wczoraj doszła, full chip, ale nie ma komunikacji z samochodem, czasami uda się vin odczytać i tyle, poza tym pp2000 w ogóle się nie odpala :( Wieczorem będę motał wirtualna maszynę z XP i mam nadzieję, że odpali. BTW, RAM w XP to max 4gb minus pamięć karty graficznej, co jeśli karta graficzna ma 4gb :D ?


Ale max 4 Gb pamięci to chyba tylko dla 32-bitowych było, czy już mnie pamięć myli?
A w te 4 Gb nie wchodziła pamięć karty graficznej, tylko sam RAM ma płycie.
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
Antenil 



Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2007
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 28 Lut 2015
Posty: 664
Skąd: Zamość
Wysłany: 2018-06-16, 21:04   

No przecież ja instaluje 32bit :P , generalnie na wirtualnej maszynie ten problem w ogóle nie występuje i nie w tym rzecz... Potrzebuję pomocy/porady cokolwiek. Postawiłem tego xp, zainstalowałem diagboxa (znowu do 7.02) i efektów prawie brak, widzi vin (a i to nie zawsze) i tyle, po odpaleniu diagnostyki jest brak komunikacji z czymkolwiek. Raz (na 100) zdarzyło się, że pokazał 3 błędy w BSI, ale potem znowu brak komunikacji.
Sam moduł niby pyka zarówno po kliknięciu na lapku jak i odłączeniu od obd, co nie znaczy, że dobrze działa.
Mam nadzieję, że wina jest w programie, ale nie wiem gdzie szukać przyczyny, może być zbyt nowa wersja lexi, zbyt stara wersja diagboxa? Poza tym odpalając test globalny przed samym testem pojawia się błąd połączenia: z internetem (oczywiste) oraz z PSA (tu nie wiem czy tak powinno być).

Macie tą wersje diaga do której hasło to "scary01"? Wystarczy tylko zainstalować podając to hasło jako klucz i ma działać?
 
 
sebekle 


Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2006
Dołączył: 18 Maj 2018
Posty: 61
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2018-06-17, 07:09   

niektóre interfejsy a w tym też ten co mam nie obsługują diesli. być może o to chodzi
 
 
KoKoS 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 766
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2018-07-12, 09:02   

poda ktos link do diagboxa 7.01 /7.02/ 7.06 jestem po formacie a teraz co pobralem to niechce mi wczytac hasla scary01
_________________

 
 
 
Antenil 



Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2007
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 28 Lut 2015
Posty: 664
Skąd: Zamość
Wysłany: 2018-09-14, 17:30   

W końcu dorobiłem się tej lexii i w sumie wszystko działa, mam tylko jedno pytanko, jak odpalam diagboxa to żeby cokolwiek zrobić trzeba zacząć od diagnostyki i zawsze jak mi robi diagnostykę to usuwa datę i godzinę z radia, wydaje mi się, że tak nie powinno być?
_________________
Projektanci samochodów powinni choć raz je rozebrać i złożyć
 
 
emswisnia 



Kolor: SZARY CENDRE
Rocznik: 2007
Dołączył: 12 Sie 2016
Posty: 636
Skąd: Rsko
Wysłany: 2018-09-14, 18:00   

U mnie w 207 też kasuje datę i godzinę - dzieje się tak podczas gdy wykonuje test radia.

W citroenach oraz 407 nie spotkałem się z tym problemem.

Szczerze to jak nie zapomnę sprawdzę jaką mam wersję diagboxa.
_________________
1.6 TDI SPORT 90KM
1.6 HDI 90KM
Było:
1.9 TDI EVO1 ~ 150KM
1.2 ECOTEC 80KM
1.2 8V - 60KM
 
 
SauronS 
+ LPG



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2006
Pomógł: 29 razy
Dołączył: 11 Lut 2017
Posty: 512
Skąd: Wielkopolska Płd.
Wysłany: 2018-09-14, 23:02   

U mnie też kasuje ;D Wersja coś koło 7.6x (o ile mnie pamięć nie myli).
_________________
Wymiana oleju w skrzyni biegów BVM MA5/N - 1.4, 1.6 16v, 1.4
Wymiana ogranicznika i regulacja drzwi (3-drzwiowa wersja)
Listwa zderzaka przedniego - demontaż, malowanie
 
 
Antenil 



Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2007
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 28 Lut 2015
Posty: 664
Skąd: Zamość
Wysłany: 2018-09-15, 02:28   

Aa czyli wszystko w normie, na kilku wersjach robiłem i zawsze tak jest.
_________________
Projektanci samochodów powinni choć raz je rozebrać i złożyć
 
 
W_D 


Rocznik: 2006
Dołączył: 03 Wrz 2018
Posty: 22
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-10-05, 14:43   

Ja mam takie trochę może dziwne pytanie ale czy w programie można aktywować i jedno i drugie wejście AUX? W sensie czy to niczemu nie zaszkodzi, czy po prostu trzeba tylko jedno? Rozumiem, że kabelek od AUX'a trzeba podpiąć i tak pod to drugie?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 875
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-10-05, 21:37   

W_D napisał/a:
Ja mam takie trochę może dziwne pytanie ale czy w programie można aktywować i jedno i drugie wejście AUX? W sensie czy to niczemu nie zaszkodzi, czy po prostu trzeba tylko jedno? Rozumiem, że kabelek od AUX'a trzeba podpiąć i tak pod to drugie?


Można oba aktywować i niczemu to nie szkodzi. Kabel AUX wchodzi tylko w jedno z nich. Drugie ma inną wtyczkę.
 
 
W_D 


Rocznik: 2006
Dołączył: 03 Wrz 2018
Posty: 22
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-10-05, 21:53   

Marcin_1998 dzięki za odpowiedź :D Skoro jedno jest do AUX to do czego służy drugie wejście? Zmieniarka czy coś innego?
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 875
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-10-06, 17:14   

O ile dobrze pamiętam. Ja w pierwsze podpiąłem zestaw głośnomówiący - dokładnie mikrofon. Wtedy drugie podpinasz AUX, bo o ile pamiętam, to mikrofon i AUX ma we tyczce te same piny. Stąd dwie wtyczki. Ale dawno to robiłem i nie pamiętam.

W tym masz to dokładnie opisane.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Inne » Peugeot Planet, interfejs Lexia/Proxia

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl