Peugeot 207 club
Strona Główna  Portal   Album  Album   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  ARCHIWUM  Archiwum
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 

Odpowiedz do tematu Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposażenie » RD4 vs. RD45
RD4 vs. RD45
Autor Wiadomość
emswisnia 



Kolor: SZARY CENDRE
Rocznik: 2007
Dołączył: 12 Sie 2016
Posty: 608
Skąd: Rsko
Wysłany: 2018-09-11, 18:53   

Jak podłączę to cudo https://allegro.pl/zlacze-aux-jack-peugeot-407-citroen-c5-radio-rd4-i7122979017.html do radia z tyłu to bez problemu można wówczas podłączyć sobie telefon lub mp3 i będzie bez problemu wykrywał "dzwięk" czy trzeba bedzie diagboxa podłączać?
_________________
1.6 TDI SPORT 90KM
1.6 HDI 90KM
Było:
1.9 TDI EVO1 ~ 150KM
1.2 ECOTEC 80KM
1.2 8V - 60KM
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 851
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-09-11, 21:36   

emswisnia napisał/a:
Jak podłączę to cudo https://allegro.pl/zlacze-aux-jack-peugeot-407-citroen-c5-radio-rd4-i7122979017.html do radia z tyłu to bez problemu można wówczas podłączyć sobie telefon lub mp3 i będzie bez problemu wykrywał "dzwięk" czy trzeba bedzie diagboxa podłączać?


Trzeba aktywować wejście AUX.

[ Dodano: 2018-09-11, 21:38 ]
KoKoS napisał/a:
Diagbox wersja 7.02 w innym 207 zadzialalo od razu i wykrywal radio rd45 u pawla wywala kalkulator nie znany i nie widza nikaj opcji aktywowac blouetootch


Tak się zachowuje jak jest radio młodsze od kompa. U mnie PP2000 pokazywało kalkulator nieznany, a Diagbox dał radę.
 
 
Antenil 



Kolor: CZERWONY LUCIFER
Rocznik: 2007
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 28 Lut 2015
Posty: 616
Skąd: Zamość
Wysłany: 2018-09-11, 22:13   

Jest pewna mała szansa, że masz aktywny AUX i nie trzeba, ale nie nastawiałbym się. Do tego kabelka polecam jeszcze adapter AUX-Bluetooth i masz cudo :D
_________________
Projektanci samochodów powinni choć raz je rozebrać i złożyć
 
 
Marcin_1998 


Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 851
Skąd: Nowa Wieś k/Pyrzowic
Wysłany: 2018-09-11, 22:30   

pepus93 napisał/a:
Człowieki, mam problem.
1. Po zainstalowaniu RD45 u mnie, w Diagboxie wyskakuje "Kontroler nieznany" przy radiu. Nie da się nigdzie aktywować bluetootha, telefon wgl nie widzi urządzenia BT w pobliżu :(


Jaki soft ma wyświetlacz zamontowany w aucie?
 
 
Dev 


Kolor: CZERWONY ADEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 09 Gru 2011
Posty: 1070
Skąd: Ożarów Maz.
Wysłany: 2018-09-12, 11:40   

Antenil napisał/a:
Jest pewna mała szansa, że masz aktywny AUX i nie trzeba, ale nie nastawiałbym się.

Jeżeli w tym momencie podczas przewijania SOURCE nie wyświetla się mu AUX to znaczy, że po podpięciu kable nagle nie stanie się aktywny. Ja aktywowałem sobie AUX przy okazji zanim kupiłem kabel i AUX był aktywny mimo niepodłączonego kabla więc jeżeli by miał to już by było. A tak tylko Diagbox załatwi sprawę.
_________________

 
 
emswisnia 



Kolor: SZARY CENDRE
Rocznik: 2007
Dołączył: 12 Sie 2016
Posty: 608
Skąd: Rsko
Wysłany: 2018-09-12, 17:05   

Akurat z Diagboxem to nie ma problemu bo posiadam cały pakiet (prawdopodobnie na bieżaco aktualizowany) więc z ustawieniem w kompie nie będzie problemu. Mam taki odbiornik aux bluetooth z ali
https://pl.aliexpress.com/item/Bluetooth-Aux-Mini-Odbiornik-Audio-Bluetooth-Nadajnik-3-5mm-Jack-Zestaw-G-o-nom-wi-cy/32857625776.html?spm=a2g17.search0104.3.1.18e81f16kFk21J&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_3_10065_10068_10843_10546_10059_10548_10696_100031_10084_10083_10103_451_452_10618_10304_10307_10820%2Csearchweb201603_16%2CppcSwitch_5&algo_expid=2262e702-ff6c-451c-922f-cdbe21a7ac88-0&algo_pvid=2262e702-ff6c-451c-922f-cdbe21a7ac88&transAbTest=ae803_1&priceBeautifyAB=0
_________________
1.6 TDI SPORT 90KM
1.6 HDI 90KM
Było:
1.9 TDI EVO1 ~ 150KM
1.2 ECOTEC 80KM
1.2 8V - 60KM
 
 
pepus93 
be happy!



Kolor: CZARNY OBSIDIEN
Rocznik: 2007
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 3747
Skąd: Żory
Wysłany: 2018-09-14, 21:45   

Marcin_1998 napisał/a:
pepus93 napisał/a:
Człowieki, mam problem.
1. Po zainstalowaniu RD45 u mnie, w Diagboxie wyskakuje "Kontroler nieznany" przy radiu. Nie da się nigdzie aktywować bluetootha, telefon wgl nie widzi urządzenia BT w pobliżu :(


Jaki soft ma wyświetlacz zamontowany w aucie?


Jak wspomniałem na priv: 72
Więc nie powinno być najmniejszego problemu
_________________
Forumowiczu! :wazuuup:
Oznacz się na mapce http://www.peugeot207club...p?p=78852#78852
 
 
KoKoS 



Kolor: SZARY ALUMINIUM
Rocznik: 2007
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 759
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2018-09-16, 07:38   

Zrob fotke tego wyswietlacza jak mozesz nie ze nie dowiezam ale:)
No chyba ze gdzies w bsi ukryla sie jakas opcja do kodowania
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Peugeot 207 club Strona Główna » Peugeot 207 » Hi-tech » Wyposażenie » RD4 vs. RD45

 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Dustin Baccetti modified by UnholyTeam
Hosting and Support: imperiumit.pl